skip to Main Content
Markezinis Suites, A… Staying Alive History

Markezinis Suites, A… Staying Alive History

Βουτώντας το μελάνι του στο βαρύ και λαμπερό παρελθόν του, το Markezinis Suites (συνεργαζόμενο ξενοδοχείο με τη HotelBrain) στη Μεσαριά της Σαντορίνης  ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία στην ελληνική σύγχρονη πολυτελή διαμονή.

Τελικά, ποιο είναι αυτό το συστατικό που μπορεί να πάει την ξενοδοχειακή διαμονή ένα βήμα παραπέρα και από συμβατικά «απολαυστική» να τη μετατρέψει στο σύγχρονο ζητούμενο των διακοπών μας, ήτοι «γοητευτική», «μαγεία», «εμπειρία»;  Δύσκολη και υποκειμενική η απάντηση, στοιχηματίζουμε πως θα μας απαντούσατε.  Για όλους; Ίσως όχι, τελικά. Διότι υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία που, αντικειμενικά, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ. Αρκεί να είναι σε θέση να δουν και να εκμεταλλευτούν τα «εργαλεία», τους «άσους», την «ειδοποιό διαφορά τους».

Κι ένα από αυτά είναι, χωρίς αμφιβολία, το Μarkezinis Suites στη Μεσαριά της Σαντορίνης. Γιατί; Διότι πολύ απλά, μπορεί να μας προσφέρει το it μιξάζ του πραγματικού –και ουχί τεχνητού- αλλοτινού μεγαλείου με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Διότι μπορεί να μας μεθύσει, σερβίροντας μας στο ίδιο ποτήρι το κοκτέιλ του μύθου και της πραγματικότητας. Γιατί πατώντας σταθερά και με κομψότητα στα μονοπάτια του σήμερα μπορεί να μας οδηγήσει εκεί όπου η φιλοξενία είχε αίγλη, αρχές και προσωπικότητα.

 

Θα μας μεταφέρει στον 19ο αιώνα, τότε που ένας ευκατάστατος γιατρός του νησιού, θέλοντας -σύμφωνα με τα τότε ελληνικά έθιμα-  να προικίσει τις τέσσερις κόρες του, τους χτίζει από μία πολυτελή κατοικία. Είναι τότε που -και εξαιτίας αυτού- το Markezinis Suites σηκώνει το νεοκλασικό του ανάστημα και ως προικώον περνά στα χέρια των σαντορινιών Μαρκεζίνη.

Θα μας ταξιδέψει σε δύο σχεδόν αιώνες ιστορίας, τότε που στα χέρια αυτής της παραδοσιακά πολιτικής οικογένειας (λέγεται, μάλιστα,  ότι ένας προπάππους υπέγραψε το Σύνταγμα του 1844), η κατοικία Μαρκεζίνη θα πρωταγωνιστήσει σε σημαντικές στιγμές του τόπου.

Θα μας συστήσει, στη συνέχεια, με τον Σπύρο Μαρκεζίνη (πατέρας του διακεκριμένου επιστήμονα, νομικού και χρησμένου ως Ιππότη από την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας, Sir Βασίλειου Μαρκεζίνη), τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην βραχύβια κυβέρνηση του 1973, ο οποίος εδώ έκανε τα πρώτα του βήματα, κι εδώ άρθρωσε  τις πρώτες του λέξεις. Εδώ επέστρεφε κι αργότερα, πάντα με το ελικόπτερό του, κάθε φορά που επιθυμούσε να ξεφύγει λίγο από το βάρος των υποχρεώσεων του, κι εδώ σε αυτά τα σαλόνια και τις αυλές φιλοξενούσε τους σημαντικούς παράγοντες της πολιτικής και των γραμμάτων εκείνης της εποχής.

Θα μας ξεναγήσει στις άριστα αναπαλαιωμένες οροφο- και τοιχογραφίες, στις περίτεχνες γύψινες διακοσμήσεις, στα αρτίστικα  σιδηρά  γαλλικά μπαλκόνια, σε όλες αυτές τις εικόνες, με λίγα λόγια, που δανείζουν στο σήμερα γενναίες δόσεις παλιάς καλής ευζωίας.

Θα μας επιστρέψει, τελικά,  back to reality! Στο Markezinis Suites με τις 5 μοναδικά ατμοσφαιρικές σουίτες, την «προκλητική» πισίνα και το άλλο τόσο ξεμυαλιστικό εστιατόριο δίπλα της, στα πρωινά με τα χειροποίητα σαντορινιά εδέσματα από τα χέρια της γιαγιάς του χωριού, στο γλυκό κουταλιού που προσφέρεται κατά την υποδοχή.

Όμως σε αυτή την περίπτωση αυτό που μετράει περισσότερο ακόμα και από τη διαμονή είναι το ίδιο το ταξίδι κατά τη διαμονή. Ένα ταξίδι στα καλύτερα αποσπάσματα της ελληνικής ιστορίας και της φιλοξενίας της.

Back To Top