skip to Main Content
Paul Ευμορφίδης: Roi (COCO) MAT!

Paul Ευμορφίδης: Roi (COCO) MAT!

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας οικολογικών συστημάτων ύπνου, λευκών ειδών και επίπλων COCO-MAT δεν ονειρεύεται. O Paul Ευμορφίδης, αντίθετα, προτιμά να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Όπως το διεθνές affiliation brand COCO-MAT Hotels & Resorts Worldwide που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή σε συνεργασία με τη HotelBrain.

 

Δεν έχει κινητό και δεν οδηγεί ποτέ. Μετακινείται αποκλειστικά με ποδήλατο. Στo meeting του που προηγείται της συνέντευξής μας, παρίστανται ένας φίλος του παλιός από το στρατό, η καθηγήτρια που του έκανε κάποτε ιδιαίτερα Αγγλικών κι ένας ζωγράφος. Μας φυλεύει (ιδού και το αγαπημένο του ρήμα) φρεσκοστημένη πορτοκαλάδα, κρασί από την Κρήτη και μελιτζάνες από τη φάρμα της εταιρείας με φέτα που μαγειρεύτηκαν στην κουζίνα του καταστήματος. Ε, μετά από όλα αυτά αν περιμέναμε να μιλήσουμε για το success story της COCO- MAT με τα 40 καταστήματα στην Ελλάδα, τα 11 στην Ευρώπη, τα 9 στην Κίνα, τα 2 στη Νέα Υόρκη και το ένα στη Σαουδική Αραβία, αλλά και για το νέο project των COCO-MAT Hotels & Resorts Worldwide, ένα διεθνές affiliation brand που περιλαμβάνει όχι μόνο ξενοδοχεία –μέλη με οικολογικό προσανατολισμό αλλά και franchise και ιδιόκτητα καταλύμματα σε όλον τον κόσμο, θα πλανιόμασταν πλάνην οικτράν. Μαζί του άλλωστε, όπως διαπιστώσαμε, έχει περισσότερο ενδιαφέρον να μιλάς για τη θνησιμότητα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, για τo φύτεμα της πατάτας, για το ταξίδι του Άμστερνταμ – Αθήνα, μέσω των Άλπεων με ποδήλατο. Α! και για τον ύπνο των χαμένων ποιητών, φυσικά…

Αυτός είναι ο Παύλος Ευμορφίδης. Ένας «μη μεταλλαγμένος» όπως αυτοχαρακτηρίζεται, Έλληνας επιχειρηματίας που κοντράρει με απόλυτη φυσικότητα όλα τα στερεότυπα. Ακόμα και αυτά μιας προγραμματισμένης συνέντευξης. Καβαλάει ένα ποδήλατο και πάει εκεί που θέλει. Όχι μόνο τη συζήτηση, αλλά κυρίως τη ζωή …

Τι είναι για σας η COCOMAT;

Αυτό που κι εγώ ήμουν πάντα. Με ένα ποδήλατο και γύριζα.

Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα στρώμα;

Ξεκίνησαν από την ανάγκη για καλό ύπνο. Ο καλός ύπνος πάνω σε ένα αμέταλλο στρώμα είναι πηγή ενέργειας, μακροζωίας. Πάρε για παράδειγμα τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη. Πάνω σε άχυρα, κοιμόντουσαν. Τώρα πια είμαστε μεταλλαγμένοι. Έχουμε φύγει από αυτό που αγαπάμε, από αυτό που είμαστε. Όλοι μιλάνε για λεφτά. Γιατί;

 

Τα χρήματα δηλαδή σας είναι αδιάφορα;

Εντελώς. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ιδρώνω. Αν δεν ιδρώνεις κάθε μέρα, δεν περνάς καλά. Μπορούμε να το περάσουμε αυτό στον Έλληνα; Αρκετοί μου λένε, εντάξει  είσαι κονομημένος, γι’ αυτό τα λες αυτά. Όμως έτσι ήμουν πάντα. Γι’ αυτό πέρασα καλά. Τι είναι τα λεφτά στην πραγματικότητα; Μέσο συναλλαγής, επιβίωσης; Όχι! Είναι ένα δικαίωμα που σου δίνει κάποιος άλλος, όταν δεν το έχεις. Γύρισα εφτά χρόνια όλον τον κόσμο μαθαίνοντας γλώσσες, συναντώντας ανθρώπους κάτω από γέφυρες και ζητώντας τους «να κοιμηθώ στο σπίτι σου απόψε;». Δεν χρειάζονται τα λεφτά ρε! Να χαμογελάμε, να περνάμε καλά.

Και η επιτυχία της εταιρείας πού βασίστηκε;

Στην άγνοια κινδύνου. Στην ειλικρίνεια. Στην τιμιότητα. Στη διάθεσή μας για φιλοξενία. Θυμάμαι όταν δεν είχαμε δικά μας ξενοδοχεία, είχαμε διαμορφώσει  ένα loft όπου καλούσαμε όλους τους υποψήφιους πελάτες μας να έρθουν να μείνουν για να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει εμπειρία ύπνου COCO-MAT.

Και τι διαφορετικό φέρνετε τώρα με τα ξενοδοχεία COCOMAT ;

Να κάνουμε τον επισκέπτη να νιώθει πραγματικά σαν στο σπίτι του, να γελάει. Θυμάμαι όταν έμενα καμιά φορά σε ξενοδοχείο παλιά, με έπιανε άγχος, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Κλειστά παράθυρα, κανείς να μη μου μιλάει… Τι είναι ένα ξενοδοχείο; Είναι φιλοξενία. Να πας κάπου να μιλήσεις, να γελάσεις, να φας κάτι, να γνωρίσεις κόσμο, να περάσεις σαν στο σπίτι σου.

Το πιο αντιοικολογικό πράγμα στο οποίο ενδίδετε;

Μερικές φορές με βάζουν με το ζόρι στο αυτοκίνητο και το αποδέχομαι. Αλλά δεν έχω μπει σε ασανσέρ ποτέ στη ζωή μου. Ανεβοκατεβαίνω με τα πόδια ακόμα και στη Νέα Υόρκη.

Back To Top